Πώς να γίνεις Επαγγελματίας Ποδοσφαιριστής

Πώς να γίνεις Επαγγελματίας Ποδοσφαιριστής

Oνειρεύεσαι ότι κάποτε θα παίζεις σε ένα γήπεδο γεμάτο με φιλάθλους, ένταση και γκολ; Ονειρεύεσαι ολόκληρο το γήπεδο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα σου; Θέλεις να γίνεις επιτυχημένος ποδοσφαιριστής; Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως να νομίζεις.

Aγαπάς το ποδόσφαιρο, νομίζεις ότι είναι η ζωή σου και ότι σε ολοκληρώνει συναισθηματικά και σωματικά σαν άνθρωπο. Για να πετύχεις ως ποδοσφαιριστής πρέπει να θυσιάσεις αρκετές προσωπικές απολαύσεις.

Προτεραιότητες

Πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στο στόχο σου. Αν θέλεις να γίνεις ποδοσφαιριστής, δεν πρέπει να αφήσεις τίποτα να φράξει το δρόμο σου προς την επιτυχία. Το να βλέπουμε ταλέντα να βάζουν το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα, στις προτεραιότητες τους, είναι αυτό που τους καταστρέφει.

Τρόπος Ζωής

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές (νεαροί και επαγγελματίες) να πιστεύουν ότι δύο ώρες την ημέρα στο γήπεδο για προπόνηση είναι αρκετές. Δυστυχώς δεν είναι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι η απλή προπόνηση και ο αγώνας το Σαββατοκύριακο. Είναι μια ιδέα, είναι τρόπος ζωής. Για παράδειγμα ας πάρουμε τη διατροφή. Ένας πετυχημένος αθλητής πρέπει να προσέχει καθημερινά τη διατροφή του και να τρώει υγιεινά γεύματα, ούτος ώστε, το σώμα του να είναι σε εγρήγορση, όχι μόνο στην προπόνηση, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ουσίες όπως το αλκοόλ και το τσιγάρο είναι ότι χειρότερο για ένα ποδοσφαιριστή και ειδικά για τους νεαρούς που θέλουν να έχουν μια πετυχημένη καριέρα. Όσο αφορά τον ύπνο, εννοείται ότι οι πετυχημένοι αθλητές πάνε για ύπνο νωρίς για να ξεκουραστούν και να είναι φρέσκοι για την επόμενη μέρα.

Προπονήσεις

Για να γίνεις ο καλύτερος χρειάζεται σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο ποδόσφαιρο. Αν εστιάζεις να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη. Επίσης, για να πετύχεις σε επαγγελματικό επίπεδο χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Η καθημερινή προσήλωση είναι το παν και η μπάλα είναι το πιόνι σου, γι’ αυτό πρέπει να μάθεις να κάνεις τις σωστές κινήσεις ούτως ώστε να κερδίσεις τον αντίπαλο σου. Ο καλύτερος τρόπος να αναπτύξεις αυτές τις ικανότητες είναι οι καθημερινές προπονήσεις. Η αφοσίωση στην προπόνηση είναι απαραίτητη. Το να δίνεις το εκατό τις εκατό στην προπόνηση αποδεικνύει το πάθος σου για το ποδόσφαιρο και σε βοηθά σωματικά και πνευματικά να βελτιωθείς. “Όσο περισσότερο ιδρώσεις στην προπόνηση, τόσο καλύτερα θα αποδόσεις στον αγώνα”.

Η μπάλα πρέπει να γίνει ο καλύτερος σου φίλος και για να το πετύχεις αυτό πρέπει να καταβάλεις επιπλέον προσπάθεια και μετά τις προπονήσεις παίρνοντας μια μπάλα για ατομική προπόνηση. Ακόμη και το να παίζεις με τη μπάλα μόνος σου στην αυλή του σπιτιού σου θα βελτιώσει αισθητά την απόδοση σου. Εξού και τα παραδείγματα των μεγάλων θρύλων του ποδοσφαίρου όπως Ronaldinho και Zidane που μεγάλωσαν στις αλάνες παίζοντας ποδόσφαιρο όλη μέρα. 

Ποιότητα

Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν την τάση να λένε ότι δουλεύουν σκληρά. Δεν παίζει ρόλο αυτό, αφού πρέπει να είναι δεδομένο. Το σημαντικό είναι να συνδιάζεις την ένταση της προπόνησης με την ποιότητα.

Ψυχολογία

Πολλοί νομίζουν ότι ο προπονητής της ομάδας παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή. Αυτή η άποψη είναι λάθος μιας και τον πιο σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας τον έχει ο ίδιος μας ο εαυτός. Θα ήταν φυσικά τρελό αν πιστεύαμε ότι ένα άτομο μπορεί να βρει τον τρόπο και την “χημεία” να επηρεάσει θετικά τη ψυχολογία άλλων 20-25 ατόμων. Ο κινητήριος μοχλός της μέγιστης απόδοσης σου είσαι εσύ και πιο συγκεκριμένα ο εγκέφαλος σου. Από τον εγκέφαλο πηγάζουν όλες οι πληροφορίες προς τα υπόλοιπα όργανα του σώματος σου. Πρέπει να “κτιστεί” μια νοοτροπία, η νοοτροπία του νικητή. Φυσικά η νοοτροπία δεν αποκτάτε σε μερικές μέρες αλλά κτίζετε με την σωστή δουλειά, αφοσίωση και την εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων με την πάροδο του χρόνου.

Ένας ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να ακούει τον εαυτό του. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να ΜΙΛΑ με τον εαυτό του. Οι εμψυχωτικές λέξεις βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, της αυτοπεποίθησης και της σιγουριάς ούτως ώστε σε κάθε παιχνίδι ο ποδοσφαιριστής να υπερβάλλει εαυτόν. Για παράδειγμα μπορείτε να προσέξετε τους αθλητές στίβου, οι οποίοι λίγο πριν από ένα άλμα ή αγώνα επαναλαμβάνουν συνεχώς κάποιες λέξεις οι οποίες τους δίνουν την απαραίτητη ώθηση για την επιτυχία.

«Είμαι ποδοσφαιριστής, τρέχω, πασάρω, ζητώ, μάχομαι, στηρίζω, κυριαρχώ, αντιμετωπίζω, αντιστέκομαι, φωνάζω, δημιουργώ, εκτελώ, ΚΕΡΔΙΖΩ!»

Καλές επιτυχίες!